nieuws

Dynamicom vervangt 25.000 lantaarnpalen

bouwbreed

leeuwarden – Dynamicom uit Leeuwarden vervangt in opdracht van de Vereniging van Friese Gemeenten 25.000 lantaarnpalen in heel Friesland. Voor deze klus heeft het bedrijf vijftien jaar uitgetrokken. Tegelijkertijd wordt ook de asbestring die de voet van elke lichtmast verstevigt, verwijderd. De dochteronderneming van Nuon is sinds 1995 bezig met de klus. De verouderde lichtmasten […]

leeuwarden – Dynamicom uit Leeuwarden vervangt in opdracht van de Vereniging van Friese Gemeenten 25.000 lantaarnpalen in heel Friesland. Voor deze klus heeft het bedrijf vijftien jaar uitgetrokken. Tegelijkertijd wordt ook de asbestring die de voet van elke lichtmast verstevigt, verwijderd.

De dochteronderneming van Nuon is sinds 1995 bezig met de klus. De verouderde lichtmasten maken plaats voor moderne, energiezuinige exemplaren. Het verwijderen van de ringen gebeurt heel zorgvuldig. Een takel hijst de lantaarnpalen uit de grond en de voet wordt met een mantel omgeven. Daarna snijden monteurs van Dynamicom de voet van de lantaarnpaal af en wordt het asbesthoudende afval in een speciale container afgevoerd.

Reageer op dit artikel