nieuws

De Geus doet onderzoek naar huisvestingskosten

bouwbreed Premium

den haag – Minister De Geus (sociale zaken) laat een onderzoek uitvoeren naar de huisvestingskosten van de uitvoeringsorganisatie werknemersverzekeringen (UWV). Hij stelt zijn oordeel over de inrichting uit tot het onderzoek uiterlijk 1 februari 2004 is afgerond.

Geruchten over dure marmeren vloeren in een pas opgeleverd kantoorpand voor de directie van de UWV vielen verkeerd bij de Tweede Kamer. De Geus beweerde keer op keer dat de kosten niet te hoog zijn, maar laat nu toch onderzoek doen “om de Tweede Kamer gerust te stellen”. De leden gaven de minister na twee eerdere pogingen begin oktober een laatste kans duidelijkheid te geven over de kosten.

De Geus informeerde de Tweede Kamer vrijdag dat in het directiegebouw 1,7 miljoen euro is geïnvesteerd in meubels en apparatuur, waarvan bijna 62.000 duizend euro in het meubilair van de vier leden van de raad van bestuur. “Een heel normale inrichting, vergelijkbaar met soortgelijke instellingen”, oordeelde de bewindsman.

Volgens eigen onderzoek van de Tweede Kamer komen de kosten voor de betreffende vleugel per vierkante meter uit op 1118 euro in plaats van de 923 euro waarmee de minister rekent.

Volgens SP-kamerlid P. de Ruiter die zegt te beschikken over vertrouwelijke stukken van het ministerie, komen de kosten per vierkante meter uit op 1983 euro. Uit die informatie zou blijken dat het totaalbedrag van de verbouwing niet 12,7 miljoen euro, zoals de minister beweert, maar 20 miljoen euro is.

Reageer op dit artikel