nieuws

D66 snelt Stedelijk Museum te hulp

bouwbreed Premium

DEN HAAG – Fractievoorzitter Dittrich van D66 heeft gisteravond tijdens de behandeling van de cultuurbegroting door de Tweede Kamer een wijzigingsvoorstel ingediend om 5 miljoen euro ter beschikking te stellen voor de nieuwbouw van het Stedelijk Museum in Amsterdam. “Ik vind dat het Rijk de nu bijna vijftien jaar durende impasse moet doorbreken en het […]

DEN HAAG – Fractievoorzitter Dittrich van D66 heeft gisteravond tijdens de behandeling van de cultuurbegroting door de Tweede Kamer een wijzigingsvoorstel ingediend om 5 miljoen euro ter beschikking te stellen voor de nieuwbouw van het Stedelijk Museum in Amsterdam. “Ik vind dat het Rijk de nu bijna vijftien jaar durende impasse moet doorbreken en het laatste puzzelstuk van 10 miljoen moet leveren, vandaar dit amendement. De overige 5 miljoen kan later dit jaar, of volgend jaar gevonden worden bij najaars- of voorjaarsnota.”

De totale verbouwingsoperatie kost 80 miljoen euro. Het Amsterdamse college van B en W heeft recent 10 miljoen euro extra gereserveerd, bovenop de eerder toegezegde bijdrage van 57,6 miljoen.

Reageer op dit artikel