nieuws

Britse pfi-tak Ballast niet te verkopen

bouwbreed Premium

londen – De pfi-tak van Ballast voormalige Britse dochter Ballast Plc blijkt niet als geheel te verkopen. Bewindvoerder Deloitte & Touche in Londen heeft weliswaar met onder meer Bilfinger Berger en Mapeley gesproken maar dat heeft niet geleid tot een goede deal.

De bewindvoerders proberen nu nog de afzonderlijke pfi-contracten apart van de hand te doen.

Voor twee contracten, die voor een reeks scholen in de Londense wijk Tower Hamlets en in het Schotse East Lothian, zou Ballast Nedam zelf in de markt zijn. De moeder van Ballast plc wil daarmee voorkomen dat de betrokken gemeenten de met de pfi gepaard gaande financieringen zal terugvorderen. Met deze twee pfi�s was voor Ballast plc een oorspronkelijk bedrag gemoeid van in totaal 240 miljoen euro. Het contract voor Tower Hamlets, dat in juli vorig jaar is afgesloten, gaat over 27 scholen en heeft een looptijd van 25 jaar. Bij East Lothian gaat het om zes middelbare scholen en is de looptijd dertig jaar.

Bewindvoerder Deloitte & Touche is er wel in geslaagd een deel van de bouwdivisie van Ballast plc te verkopen. De projectontwikkelaar en bouwer Rok property solutions heeft vijf regionale vestigingen gekocht voor een bedrag van nog geen drie miljoen euro. Het bedrijf neemt daarbij �zekere bezittingen en bouwopdrachten� over. Het gaat daarbij om Ballast-vestigingen in Manchester, Glasgow, Teesside, Cardiff en Ellesmere Port. Rok brengt daarmee zijn eigen netwerk op twintig vestigingen. “Dit is een belangrijke strategische aanwinst voor ons bedrijf. De vestigingen die we er nu bij krijgen hebben een sterke aanwezigheid in bepaalde sectoren, zoals sociale huisvesting, die we goed kunnen combineren met onze eigen expertise.”

Reageer op dit artikel