nieuws

Bouwmaterieel makkelijk verplaatsbaar

bouwbreed Premium

den haag – Specifiek voor het vervoer van een wals, asfalteermachine, betonzaag of heftruck ontwierp Veldhuizen Wagenbouw uit Groenekan de zogeheten knieloplegger.

Lange-slag luchtveren laten de laadvloer zakken tot een oprijhoogte van 80 millimeter waarna het materieel via een 800 millimeter lange klep op en af de oplegger rijdt. De oprijhoogte beloopt 5 graden.

De smalle bouwconstructie beperkt de breedte van de �spatborden� tot 350 millimeter wat een netto laadbreedte van 1820 millimeter oplevert. Het laadvermogen bedraagt 5800 kilo met rijbewijs B/E en 13.000 kilo met rijbewijs C/E. Het eigen gewicht komt op 2200 kilo.

De knieloplegger biedt op het lage bed een nuttige laadlengte van 5,50 meter. De laadvloer bestaat uit 35 millimeter dikke planken Bankarai. De oplegger is gemaakt van gegalvaniseerd staal. In de oprijklep zit een rooster dat het materieel meer grip geeft. Het rooster verbetert ook het zicht naar achter.

Een veerconstructie vergemakkelijkt het op en neer klappen van de klep. Veldhuizen neemt de knieloplegger ook op in de huurvloot van B/E-Rent.

Reageer op dit artikel