nieuws

Basisschool gestut door constructiefout

bouwbreed Premium

VRIES – In vier lokalen van basisschool De Holtenhoek in Vries staan stutten. Dit is nodig omdat door een constructiefout de dakspanten te veel druk uitoefenen op de buitenmuren. Over een week beginnen de reparatiewerkzaamheden, die de gemeente Tynaarlo 120.000 euro kosten. Directeur J. Groenewold van de school ontdekte zelf dat er iets niet in […]

VRIES – In vier lokalen van basisschool De Holtenhoek in Vries staan stutten. Dit is nodig omdat door een constructiefout de dakspanten te veel druk uitoefenen op de buitenmuren. Over een week beginnen de reparatiewerkzaamheden, die de gemeente Tynaarlo 120.000 euro kosten.

Directeur J. Groenewold van de school ontdekte zelf dat er iets niet in orde was met het schoolgebouw. “Aan de buitenkant van het pand leek het alsof één rij dakpannen net iets hoger lag dan normaal. Toen ik binnenin het gebouw keek, zag ik dat er in één lokaal een naad liep tussen de muur en het plafond.” Een bouwkundig bureau concludeerde na onderzoek dat er geen direct instortingsgevaar was, maar dat er wel iets moest gebeuren.

Inmiddels staan er zes stutten binnen en zes stutten buiten de school. De constructiefout is waarschijnlijk al bij de bouw van het eerste deel van de school in 1955 gemaakt. Over een week gaan de plafonds eruit en wordt het binnenwerk nagekeken en gerepareerd. Geveke Bouw is hoofdaannemer.

Reageer op dit artikel