nieuws

Actieprogramma huisvesting studenten is onvoldoende

bouwbreed

den haag – Het actieprogramma voor meer studentenwoningen van minister Dekker van VROM is onvoldoende. Dat vindt directeur G. Mul van Kences, het kenniscentrum voor studentenhuisvesting. “De minister laat kansen liggen”.

Het ministerie van VROM schat het tekort aan kamers voor de komende jaren op ongeveer 15.000. Minister Dekker wil dat de elf rijkste woningcorporaties in Nederland meebetalen aan studentenwoningen. Prima vindt Mul maar daar is het probleem niet mee opgelost. Hij wil dat de minister concrete kantoorpanden aanwijst die omgebouwd kunnen worden zodat studenten er kunnen wonen. Bovendien wil hij dat studenten op kamers ook kunnen rekenen op huursubsidie.

De oproep van het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) om COA-eenheden te gebruiken voor studenten is goed. Maar Mul benadrukt dat de minister goede afspraken moet maken over de kosten van deze wooneenheden. “Wij moeten deze eenheden gratis krijgen willen we er niet te veel op verliezen.

Reageer op dit artikel