nieuws

Van Geel dreigt bouw van Piazza Center stil te leggen

bouwbreed Premium

eindhoven – Staatssecretaris Van Geel van VROM dreigt de bouw stil te leggen van winkelcentrum Piazza in Eindhoven als het bouwplan niet wordt aangepast. Hij vindt dat het winkelcentrum te dicht bij het spoor staat waarover gevaarlijke stoffen worden vervoerd.

Dat brengt te grote risico�s met zich mee voor het winkelend publiek. Volgens hem heeft de gemeente onterecht een bouwvergunning verleend voor het winkelcentrum.

Volgende week is er een gesprek tussen de gemeente Eindhoven en de VROM-Inspectie. De Inspectie zal daarin aandringen op een andere indeling van het gebouw en extra veiligheidsvoorzieningen.

De bouw van Piazza Center is in een vergevorderd stadium. In het voorjaar van 2004 moet het overwegend glazen gebouw opgeleverd worden.

De bouwvergunning voldeed aan de eisen van het door de provincie goedgekeurde bestemmingsplan. Het bestemmingsplan is wel getoetst aan regels voor externe veiligheid en daarom heeft de gemeente de bouwvergunning niet meer getoetst op die regels.

Eindhoven gelooft in een wijziging van de regels rond het vervoer van gevaarlijke stoffen. Vervoer zou alleen nog maar toegestaan mogen worden na winkelsluittijd.

Reageer op dit artikel