nieuws

Vakbond wil overleg met Akzo over cao

bouwbreed Premium

arnhem ­ FNV Bondgenoten roept Akzo Nobel op het overleg over een nieuwe CAO nog een kans te geven. “Wij willen dat het overleg wordt hervat en dat er dan ook eindelijk kan worden onderhandeld op basis van de punten die werknemers van belang vinden. Anders dreigen er acties”, aldus bestuurder B. Roodhuizen van FNV […]

arnhem ­ FNV Bondgenoten roept Akzo Nobel op het overleg over een nieuwe CAO nog een kans te geven. “Wij willen dat het overleg wordt hervat en dat er dan ook eindelijk kan worden onderhandeld op basis van de punten die werknemers van belang vinden. Anders dreigen er acties”, aldus bestuurder B. Roodhuizen van FNV Bondgenoten.

Het overleg over een nieuwe CAO voor de circa 13.000 werknemers van Akzo Nobel in Nederland raakte deze zomer in een impasse. De directie van het chemie­ en farmaciebedrijf en de vakbonden kwamen vooral door een conflict over de pensioenen recht tegenover elkaar te staan. Uiteindelijk legden beide partijen een eindbod op tafel.

“De leden hebben vrijwel unaniem het bod van de werkgever afgewezen en de bereidheid getoond actie te willen voeren om het CAO­overleg open te breken. Er heerst grote frustratie onder de leden, omdat Akzo Nobel tot nu toe alleen over de eigen voorstellen wil praten”, stelt Roodhuizen.

Reageer op dit artikel