nieuws

Uitbreiding Galgenwaard stadion voorlopig akkoord

bouwbreed

den haag ­ De bezwaren tegen de uitbreiding van het Galgenwaard stadion in Utrecht zijn van tafel geveegd door de Raad van State. Dit rechtscollege meent dat de uitbreidingsplannen terecht door de provincie zijn goedgekeurd.

De uitspraak is een doorn in het oog van bezwaarmaker C en E Bankiers, die in de buurt van het stadion een kantoor heeft. Het bedrijf stelt dat de uitbreidingsplannen een forse achteruitgang betekenen voor de huidige parkeermogelijkheden voor de bezoekers en werknemers van C en E Bankiers. Daarnaast mist de bezwaarmaker een milieu­effectrapporatage.

Maar volgens de Raad van State is het niet te verwachten dat de uitbreiding, met een sporthal, een kantorencomplex van 30.000 vierkante meter en een woontoren met 83 wooneenheden, ervoor zorgt dat er meer dan 500.000 bezoekers per jaar extra het stadion en de daar aanwezige voorzieningen zullen bezoeken. Hierdoor kon de gemeente terecht een mer­beoordelingsprocedure achterwege laten. Ook de bezwaren over de parkeermogelijkheden vonden geen oor in Den Haag. De Raad van State vindt dat de provincie juist heeft vastgesteld dat het plan in voldoende parkeergelegenheden voorziet. �De omstandigheid dat de C en E Bankiers tot nu toe meer parkeerplaatsen tot haar beschikking heeft, maakt dat niet anders�, zo leest de uitspraak.

Parkeergarage

C en E Bankiers heeft nu 60 parkeerplaatsen voor haar bezoekers en 200 plaatsen voor haar werknemers. De uitbreidingsplannen voorzien in totaal in 1474 parkeerplaatsen, waarvan er 18 boven de grond voor de bezwaarmaker zijn gereserveerd en 80 in een aan te leggen parkeergarage.

In haar afwijzing heeft de Raad van State eveneens mee laten wegen dat er een overeenkomst met Memid Galgenwaard BV is, de uitvoerder van de uitbreiding, waarin is vastgelegd dat de continuering van de huidige parkeercapaciteit van de bank is verzekerd.

Over enkele maanden wordt de kwestie definitief behandeld in Den Haag.

Reageer op dit artikel