nieuws

Technamics vermindert gewicht portaalarm

bouwbreed Premium

alphen aan den rijn – Hoogsterktestaal en kunststof geven de nieuwe portaalarm Gaia van Technamics een eigen gewicht van 2700 kilo. Moederbedrijf Hyva uit Alphen aan den Rijn brengt deze 14 tons portaalarm met zwanenhals op de markt. Een nieuw mechanisme voor de kiphaak en een platte vloer verlagen de opbouw van 215 tot 190 […]

alphen aan den rijn – Hoogsterktestaal en kunststof geven de nieuwe portaalarm Gaia van Technamics een eigen gewicht van 2700 kilo. Moederbedrijf Hyva uit Alphen aan den Rijn brengt deze 14 tons portaalarm met zwanenhals op de markt.

Een nieuw mechanisme voor de kiphaak en een platte vloer verlagen de opbouw van 215 tot 190 millimeter. De smalle bouw schept een breedte van 2200 millimeter tussen de zwanenhalshefarmen. Door een steilere stand van de steunpoten valt de overbouw aanmerkelijk korter uit. Het zwaartepunt schuift daardoor verder naar voren wat het manoevreren bij het verladen van containers vergemakkelijkt. De fabrikant gebruikt twee samengestelde hydrauliekblokken met een symmetrisch leidingsysteem voor links of rechts gemonteerde bediening. Een betere cilinder die op een betere plaats is gemonteerd vergroot de lengte van de uitgeschoven hefarmen van 4000 tot 4800 millimeter. Technamics bouwt de Gaia uit hoogsterktstaal Domex 420 en vervangt de bronzen glijstrippen door de kunststof Ertalon.

Reageer op dit artikel