nieuws

Sneek start uitvoer meerjaren­baggerplan

bouwbreed

SNEEK ­ Wethouder Middelhoff geeft woensdag het startsein voor de uitvoering van het meerjaren­baggerplan van de gemeente Sneek, door bij het Jachthavenkanaal baggerwerkzaamheden te laten beginnen. Het Sneker gemeentebestuur heeft in samenwerking met Wetterskip Fryslân en Wetterskip Marne­Middelsee een baggeruitvoeringsplan voor het stedelijk gebied opgesteld om op technisch, financieel en organisatorisch terrein de baggerproblematiek helder […]

SNEEK ­ Wethouder Middelhoff geeft woensdag het startsein voor de uitvoering van het meerjaren­baggerplan van de gemeente Sneek, door bij het Jachthavenkanaal baggerwerkzaamheden te laten beginnen.

Het Sneker gemeentebestuur heeft in samenwerking met Wetterskip Fryslân en Wetterskip Marne­Middelsee een baggeruitvoeringsplan voor het stedelijk gebied opgesteld om op technisch, financieel en organisatorisch terrein de baggerproblematiek helder in beeld te krijgen. Daarnaast is het doel van het baggerplan om tot en met 2010 een achterstand in te halen in het onderhoudsbaggerwerk in het bebouwd stedelijk gebied.

Het eerste project van het baggeruitvoeringsplan is het uitdiepen van het Jachthavenkanaal en een gedeelte van de Sneker Oudvaart ter hoogte van de Jachthavens Domp I en II. Dit deel van de baggerwerkzaamheden wordt gesubsidieerd door het recreatieschap De Marrekrite. Tevens wordt de Tophaven bij industrieterrein Houkesloot uitgebaggerd. Alle baggerwerk wordt uitgevoerd door J.P. Schilder Baggerwerken uit Ursem. Half december moeten de werkzaamheden klaar zijn.

Reageer op dit artikel