nieuws

Schadevergoeding kopers Westpoint

bouwbreed Premium

TILBURG – Ballast Nedam moet een schadevergoeding betalen aan zeven kopers van een appartement in de vleugel naast woontoren Westpoint in Tilburg. Dat heeft de Raad van Arbitrage voor de Bouw bepaald. De advocaat van de kopers schat de totale schadevergoeding op zo�n 30.000 euro. Daarnaast moet Ballast Nedam het grootste deel van de arbitragekosten […]

TILBURG – Ballast Nedam moet een schadevergoeding betalen aan zeven kopers van een appartement in de vleugel naast woontoren Westpoint in Tilburg. Dat heeft de Raad van Arbitrage voor de Bouw bepaald. De advocaat van de kopers schat de totale schadevergoeding op zo�n 30.000 euro. Daarnaast moet Ballast Nedam het grootste deel van de arbitragekosten betalen.

De zeven kopers hadden de zaak aangespannen omdat ze schuiframen willen, zoals in een heel vroeg stadium in de verkoopbrochure stond, in plaats van de naar binnen draaiende ramen die nu zijn aangebracht. Volgens Ballast Nedam bleek kort na de koop dat schuiframen technisch niet mogelijk waren.

De Raad van Arbitrage was daarvan niet overtuigd, maar omdat de bouw van de appartementen al vergevorderd is, wees de Raad het verzoek om schuiframen af.

Ballast Nedam wil inhoudelijk niet reageren op de zaak. “We zijn blij dat de kwestie is afgerond”, aldus een woordvoerder. De kopers hadden een schadevergoeding geëist van 10 procent van de koopsom. Ze vinden de vergoeding van 2000 euro per raam aan de magere kant.

Reageer op dit artikel