nieuws

Ritto bereidt glazen deurstation voor

bouwbreed Premium

utrecht ­ Er dient nog enig geduld te worden betracht, maar binnenkort zegt Ritto een fraai deurstation op de markt te zullen brengen. Een voorbeeld is te zien op de beurs Elektrotechniek die nog tot en met vandaag in de Utrechtse Jaarbeurs plaatsvindt.

In april of mei levert de fabrikant uit het Duitse Haiger via Gunneman in Hattem de Verrano uit 4 millimeter dik veiligheidsglas. Het deurstation biedt plaats aan vier naamplaatjes die met behulp van LED�s worden verlicht. De bijbehorende belknoppen zijn uitgevoerd als lichtsensors. In het paneel is ruimte voor een camera die in zwart/wit of kleur laat zien wie er voor de deur staat.

Het deurstation wordt door middel van een EIB­busverbinding bediend. Dit zogeheten TwinBussysteem gebruikt twee draden voor het geluid en zes draden voor het beeld. Daarmee wordt aanmerkelijk op de installatiekosten bespaard.

Eveneens in april of mei 2004 brengt Ritto een digitaal deurstation op de markt. Dat geeft via een LCD­scherm van 75 bij 60 millimeter de verschillende namen weer met 7 millimeter hoge letters.

Veiligheidsglas beschermt het display tegen vandalen. Namen worden via een computer gewijzigd. De leverancier adviseert het toestel onder meer voor appartementsgebouwen met grotere aantallen bewoners.

Beide stations worden gebruikt in combinatie met de huistelefoons van Ritto.

Reageer op dit artikel