nieuws

Reynaers biedt totaalconcept voor gevels

bouwbreed Premium

schijndel – Optimale lichttoetreding, energiebesparing, een hoog comfort en architectonische expressie noemt Reynaers Aluminium als voordelen van de nieuwe serie buitenzonweringssystemen. De zonwering is eenvoudig te combineren met de bestaande vliesgevels van Reynaers, zodat het bedrijf zijn klanten – aluminium gevelbouwers – nu een Gevel Totaal Concept aanbiedt.

De nieuwe zonweringssystemen komen oorspronkelijk uit de stal van het Engelse Merlin Sunscreening. Dit bedrijf is begin dit jaar door Reynaers overgenomen.

De buitenzonweringssystemen zijn functioneel en leveren een esthetische bijdrage aan het architectonische ontwerp, meldt Reynaers. Naar wens gevormde rasters van aluminium lamellen geven het gebouw een expressieve uitstraling. In het interieur is er een subtiele lichtinval, wat prettig is voor het werken met beeldschermen.

Tegelijk is de zonwering efficiënt en energiezuinig. De systemen bieden een duurzame oplossing voor het voorkomen van ongewenste opwarming van het gebouw. Energieverslindende koelingssystemen zijn overbodig.

Er zijn vier systemen. Zenith is een horizontaal systeem. Het bestaat uit vaste geëxtrudeerde Z-lamellen, die zijn bevestigd in voorgemonteerde kaders van maximaal 3600 millimeter breed. Het systeem is geschikt voor op het zuiden, zuidwesten en zuidoosten gerichte gevels. Aurora is zowel horizontaal als verticaal te bevestigen. Het bestaat uit een reeks ellipsvormige extrusieschoepen die in al of niet voorgemonteerde kaders in een vaste hoekverbinding worden bevestigd. Ze kunnen ook in het verticale vlak voor vliesgevels worden geplaatst. Door middel van lineaire motoren en aangepaste besturing kunnen de schoepen automatisch kantelen.

Solaire is een verticaal systeem. Het bestaat uit voorgemonteerde vaste of scharnierende kaders en zijn voorzien van vaste aluminium lamellen. De verticale lamellen zijn 70 of 140 millimeter breed. Dit systeem is geschikt voor oost- en westgevels.

Het type Equinox is opgebouwd uit een frame, waarin massieve of geperforeerde aluminium schoepen zijn gezet en kan als horizontale luifel of verticaal met ellipsvormige schoepen worden toegepast.

Reageer op dit artikel