nieuws

Minidumper blijkt robuuste kruiwagen

bouwbreed Premium

neumünster ­ Compact, robuust en ergonomisch, deze bewoordingen gebruikt Hedensted Gruppen voor de minidumper HG Super Skub Hydra, een gemotoriseerd alternatief voor de kruiwagen. De fabrikant uit het Deense Hedensted monteert er een benzinemotor in en doet er als optie een elektrische startmotor en een katalysator bij. Slager TMD uit Staphorst verdeelt de dumper in […]

neumünster ­ Compact, robuust en ergonomisch, deze bewoordingen gebruikt Hedensted Gruppen voor de minidumper HG Super Skub Hydra, een gemotoriseerd alternatief voor de kruiwagen.

De fabrikant uit het Deense Hedensted monteert er een benzinemotor in en doet er als optie een elektrische startmotor en een katalysator bij. Slager TMD uit Staphorst verdeelt de dumper in Nederland.

De Deense motorkruiwagen kan tot 750 kilo vervoeren en heeft een laadhoogte van 93 centimeter. De breedte van 85 centimeter levert doorgaans geen problemen in deuropeningen op. De minidumper is 205 centimeter lang en heeft een eigen gewicht van 295 kilo.

De motor is een 6,5 PK sterke GX 200 van Honda, goed voor een snelheid van maximaal 6,5 kilometer per uur. De dumper heeft een volledig hydraulische overbrenging met kiepfunctie. De tank biedt ruimte aan 3,6 liter benzine.

Het systeem bevat 15 liter hydraulische olie. De optionele katalysator reduceert de hoeveelheid koolmonoxide, koolwaterstoffen en stikstofoxiden in het uitlaatgas met respectievelijk 62, 66,9 en 63,2 procent.

Reageer op dit artikel