nieuws

Laatste datsja in Ypenburg opgeleverd

bouwbreed Premium

den haag – In de Haagse wijk Ypenburg staan huizen die de naam Datsja, een Russisch zomerverblijf buiten de stad, dragen. Afgelopen week is de laatste van de 82 Datsja-woningen opgeleverd. Projectontwikkelaar BAM vastgoed heeft deze woningen gerealiseerd in de wijk Hout & Plantage. Kenmerkend voor de bouw was dat kopers een grote mate van […]

den haag – In de Haagse wijk Ypenburg staan huizen die de naam Datsja, een Russisch zomerverblijf buiten de stad, dragen. Afgelopen week is de laatste van de 82 Datsja-woningen opgeleverd.

Projectontwikkelaar BAM vastgoed heeft deze woningen gerealiseerd in de wijk Hout & Plantage. Kenmerkend voor de bouw was dat kopers een grote mate van keuzevrijheid hadden ten aanzien van onder meer de gevelbekleding, extra verdieping, dakvorm, uitbouw en de plaats van het huis op de kavel.

Het basisontwerp is verzorgd door architectenbureau DP6 en geïnspireerd op Russische buitenverblijven met een individueel karakter, in steen en hout uitgevoerd.

De woningen kostten 290.000 euro. Meer dan de helft van de kopers hebben gekozen voor een variant met vijf slaapkamers en twee badkamers.

Reageer op dit artikel