nieuws

Kunstmatig daglicht via een computer

bouwbreed Premium

eindhoven ­ Philips en MediluX gaan samenwerken op het gebied van kunstmatige daglichtsystemen. Medilux is al enkele jaren op de markt met deze systemen. Ze worden aangebracht in werkomgevingen die 24 uur per dag in functie zijn of op werkplekken waar geen daglicht binnenkomt. De verlichting die het kunstmatige daglichtsysteem verspreidt, wordt via een computer […]

eindhoven ­ Philips en MediluX gaan samenwerken op het gebied van kunstmatige daglichtsystemen. Medilux is al enkele jaren op de markt met deze systemen. Ze worden aangebracht in werkomgevingen die 24 uur per dag in functie zijn of op werkplekken waar geen daglicht binnenkomt.

De verlichting die het kunstmatige daglichtsysteem verspreidt, wordt via een computer aangepast aan de cyclus van de zon. De fluctuaties in lichtintensiteit en lichtkleur gedurende de dag worden zo goed mogelijk nagebootst. Bij de renovatie van het ziekenhuis UMC in Utrecht is onlangs een kunstmatig daglichtsysteem aangebracht. Philips en MediluX gaan verder onderzoeken hoe met behulp van kunstlicht beter kan worden ingespeeld op het biologische effect van licht op de mens.

Reageer op dit artikel