nieuws

Kiezen

bouwbreed Premium

De bomen langs de Beatrixlaan in Den Haag liggen om. Jammer. De losse vormen van het groen gaven goed tegenwicht tegen de gebouwen die soms dreigend en zwaar naar de rijweg lijken op te schuiven. Lopend naar de bushalte liggen de omgezaagde bomen gestapeld langs de weg. Daar zal nooit een jaarring meer bijkomen. Er […]

De bomen langs de Beatrixlaan in Den Haag liggen om. Jammer. De losse vormen van het groen gaven goed tegenwicht tegen de gebouwen die soms dreigend en zwaar naar de rijweg lijken op te schuiven. Lopend naar de bushalte liggen de omgezaagde bomen gestapeld langs de weg. Daar zal nooit een jaarring meer bijkomen. Er stonden essen in de middenberm en platanen langs de stoepen. Allemaal omgezaagd. Zelfs die grote plataan op de hoek bij het voetgangersstoplicht is er niet meer. De stomp nog in de grond. Het is dat het midden in de stad is, anders zou de specht vast de ringen komen tellen. De bomen zijn weg omdat de laan anders wordt ingericht. Meer gebouwen er langs en boven de straat komt een soort buizenpost voor mensen, een tram-achtige openbaar vervoer voorziening waar de stad niet buiten kan. Op een informatiebord staat hoe het moet worden. Daar staan wel nieuwe bomen op, maar of dat iets kan worden naast de buisvormige, transparante constructie voor de tram is de vraag.

Ik kan het in de Beatrixlaan niet aanzien en verleg mijn looproute �s-middags naar de ochtendroute parallel aan de Beatrixlaan. Een straat die net onderhanden is genomen. Met mooie rode bakstenen op de straat, op de parkeervakken en op de stoepen. Die bakstenen hebben een nokje zodat ze altijd de goede tussenruimte hebben om water door te laten naar het grondwater. Er staan ook bomen, ze lijken op linden en er staan platanen. Een vierlaagsblok met portiekwoningen heeft langs de stoep een miniem strookje met tuintjes. Er zijn mooie bij. Met altijd wel een vogel: merel, houtduif, ekster of kauw. Eerder dacht ik er zelfs een winterkoninkje te horen. Mooie straat. Prettiger lopen dan de Beatrixlaan nu.

De gemeente Den Haag kan het dus wel. Als het bouwgeweld in de Beatrixlaan is geluwd is het te hopen dat de Beatrixlaan weer in orde komt als looproute. Anders blijf ik bij mijn parallelle straat. De gemeente kan kiezen.

Reageer op dit artikel