nieuws

Kamer versus Kamp over lot Valkenburg

bouwbreed Premium

den haag – De Tweede Kamer staat recht tegenover minister Kamp (defensie) over vliegkamp Valkenburg. Een meerderheid van het parlement pleitte maandag voor het openhouden, maar de bewindsman houdt vast aan sluiting om 700 miljoen euro te bezuinigingen. Kamp zegt de harde maatregelen en de sluiting van bases als Seedorf, Twente en Valkenburg nodig te […]

den haag – De Tweede Kamer staat recht tegenover minister Kamp (defensie) over vliegkamp Valkenburg. Een meerderheid van het parlement pleitte maandag voor het openhouden, maar de bewindsman houdt vast aan sluiting om 700 miljoen euro te bezuinigingen.

Kamp zegt de harde maatregelen en de sluiting van bases als Seedorf, Twente en Valkenburg nodig te hebben “om als krijgsmacht nog mee te tellen in de wereld”. Hij wees daarom zelfs een jaar langer openhouden van Valkenburg van de hand. Het debat gaat vandaag nog door. Daarna zal blijken door middel van ingediende moties, of de Tweede Kamer akkoord gaat met de uitleg van Kamp.

Het college van B en W van de gemeente Den Haag heeft al laten weten dat het niets uitmaakt of het kamp open blijft of sluit. Ook al zou dat laatste betekenen dat er meer woningen in de regio bijkomen. De gemeente vindt de beslissing een zaak van het Rijk.

Reageer op dit artikel