nieuws

Hengelo moet transportrioolproject aan andere aannemer gunnen Van onze correspondent

bouwbreed

HENGELO – De gemeente Hengelo heeft een fout gemaakt bij de aanbesteding van een 800 meter lang transportriool onder de Berflobeek in Hengelo. De Raad van Arbitrage heeft bepaald dat de laagste inschrijver op het project, Koninklijk Wegenbouw Stevin, de opdracht verliest.

Het project moet nu worden gegund aan de een na laagste inschrijver, de combinatie NTP Infra en Temmink Wegenbouw. Deze combinatie had in juni bezwaar aangetekend tegen de manier waarop KWS de opdracht had verkregen. De bezwaarmakers wonnen de eerste zaak bij de Raad van Arbitrage en zegevieren nu ook in de hoger-beroepszaak die Hengelo had aangespannen.

Inzet van conflict is de toepassing van prefab bij het maken van een koker voor het riool. “De gemeente heeft in haar aanbesteding duidelijk omschreven dat de koker in het werk moest worden gestort óf dat de koker uit prefab-elementen moest worden opgebouwd. KWS heeft echter voorgesteld de koker voor 75 procent in het werk te storten en voor 25 procent gebruik te maken van prefab elementen. Dat is een onrechtmatigheid die we hebben aangevochten”, zegt directeur F. Oude Nijhuis van NTP Infra.

De gemeente Hengelo voert aan dat KWS een methode heeft voorgesteld om de koker te maken waarbij gebruik wordt gemaakt van prefab elementen. Volgens de gemeente voldoet KWS zo aan de eisen. Oude Nijhuis vindt het logisch dat de gemeente straks met NTP Infra en Temmink Wegenbouw gaat praten voor de gunning van de opdracht.

Reageer op dit artikel