nieuws

Gesplitste aanbesteding

bouwbreed Premium

Drie combinaties van ingenieursbureaus houden zich bezig met de engineering van het Rijksmuseum: een voor de klimatisering en installaties; een voor de bouwfysica en één voor de constructie. Arup is betrokken bij twee van de drie contracten; de opdracht voor het contructief ontwerp ging naar Arcadis. Bij de klimatisering en installaties werkt Arup samen met […]

Drie combinaties van ingenieursbureaus houden zich bezig met de engineering van het Rijksmuseum: een voor de klimatisering en installaties; een voor de bouwfysica en één voor de constructie. Arup is betrokken bij twee van de drie contracten; de opdracht voor het contructief ontwerp ging naar Arcadis.

Bij de klimatisering en installaties werkt Arup samen met Van Heugten Advies in de combinatie Arup van Heugten het Nieuwe Rijksmuseum VOF; voor de bouwfysica is een combinatie gevormd met DGMR. Ook de aanbesteding van de bouw vindt gesplitst plaats. Komend voorjaar wordt alleen de ruwbouw aanbesteed. Alle constructief belangrijke bouwdelen vallen daaronder. De tweedeling geeft de museumdirectie meer tijd om na te denken over de precieze indeling van de ruimten en expositiezalen. Ook de tentoonstellingsontwerper die nog moet worden geselecteerd, krijgt daar een stem in.

Reageer op dit artikel