nieuws

Dwangsom 6000 euro voor tien bewoners vakantiehuis

bouwbreed Premium

buren – Tien gezinnen die in een recreatievilla op park Lingemeer in Lienden (gemeente Buren) wonen, hebben gisteren de eerste verbeurdverklaring in de bus. De gemeente eist een dwangsom van 4500 euro per volwassene per maand, omdat de gezinnen permanent in de vakantiebungalow blijken te wonen. Dat heeft verantwoordelijk wethouder C. Hekman van de gemeente […]

buren – Tien gezinnen die in een recreatievilla op park Lingemeer in Lienden (gemeente Buren) wonen, hebben gisteren de eerste verbeurdverklaring in de bus. De gemeente eist een dwangsom van 4500 euro per volwassene per maand, omdat de gezinnen permanent in de vakantiebungalow blijken te wonen.

Dat heeft verantwoordelijk wethouder C. Hekman van de gemeente Buren gisteren gezegd. Volgens de wethouder hebben dertien van de 23 gezinnen – tegen wie de gemeente een procedure voert – kunnen aantonen dat zij elders een hoofdadres hebben.

Van de overige tien gezinnen kan de gemeente op grond van een uitspraak van de Raad van State tot maximaal 90.000 euro per volwassene opeisen als dwangsom. De gezinnen moeten de eerste termijn voor 1 januari voldoen.

Reageer op dit artikel