nieuws

Damwanden stuw Dommel ingestort

bouwbreed

boxtel ­ Een damwand van circa 8 meter lang is afgelopen week door de enorme aanvoer van regenwater ingezakt in de Dommel langs de A2. Een stuw, die vanwege werkzaamheden drooglag, is daardoor ondergelopen. Op het moment van de overstroming waren er geen mensen aan het werk. De damwand is gaan schuiven doordat sterk stromend […]

boxtel ­ Een damwand van circa 8 meter lang is afgelopen week door de enorme aanvoer van regenwater ingezakt in de Dommel langs de A2. Een stuw, die vanwege werkzaamheden drooglag, is daardoor ondergelopen. Op het moment van de overstroming waren er geen mensen aan het werk. De damwand is gaan schuiven doordat sterk stromend water de rivierbodem heeft uitgespoeld. Op dit moment staat de bouwput onder water. Aannemer Gebr. Kessel uit Tilburg, die de stuw van nieuwe stuwbalken voorziet, verwacht dat de werkzaamheden een week vertraging oplopen.

Reageer op dit artikel