nieuws

Aanpassing subsidies duurzame energie

bouwbreed Premium

den haag – Minister Brinkhorst van Economische Zaken heeft de subsidies voor het opwekken van duurzame elektriciteit voor dit jaar en volgend jaar aangepast. De bouwers van windmolens op zee moeten tijdelijk een cent minder accepteren. De vraag naar groene stroom wordt in de toekomst niet langer gestimuleerd door de consument minder energiebelasting te laten […]

den haag – Minister Brinkhorst van Economische Zaken heeft de subsidies voor het opwekken van duurzame elektriciteit voor dit jaar en volgend jaar aangepast. De bouwers van windmolens op zee moeten tijdelijk een cent minder accepteren.

De vraag naar groene stroom wordt in de toekomst niet langer gestimuleerd door de consument minder energiebelasting te laten betalen. Voortaan gaat het geld naar de bedrijven die de stroom opwekken, omdat de productiekosten voor duurzame energie hoger zijn dan voor gewone energie. Dat gaat komend jaar in twee stappen en daarom worden de tarieven op 1 juli tussentijds aangepast.

Voor windmolens op land gaat per 1 januari een subsidie gelden van 4,8 eurocent per kilowattuur (was dit jaar 4,9 cent). Per 1 juli wordt dat 6,3 cent en per 1 januari 2005 7,7 cent. Wind op zee krijgt iets meer van het Rijk, oplopend tot 9,7 eurocent per kilowattuur in 2005.

Reageer op dit artikel