nieuws

Woellust vertraagd door vervuilde grond

bouwbreed

wildervank – Projectontwikkelaar Wind Groep uit Drachten heeft een flinke strop bij de geplande bouw van de woonwijk Woellust in Oost-Groningen. De grond waarop een deel van de wijk moet verrijzen is op plaatsen ernstig vervuild met verf- en olieresten en zware metalen, afkomstig van de voormalige Duintjer Radiatorenfabriek op de grens van Wildervank en […]

wildervank – Projectontwikkelaar Wind Groep uit Drachten heeft een flinke strop bij de geplande bouw van de woonwijk Woellust in Oost-Groningen. De grond waarop een deel van de wijk moet verrijzen is op plaatsen ernstig vervuild met verf- en olieresten en zware metalen, afkomstig van de voormalige Duintjer Radiatorenfabriek op de grens van Wildervank en Veendam.

Aangezien het bedrijf inmiddels ter ziele is, moet de projectontwikkelaar zelf voor de saneringskosten opdraaien. Een aanzienlijke last die zal doorwerken in de hoogte van de huizenprijs.

Het verontreinigde terrein valt onder de eerste fase van de bouw.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels