nieuws

Vraag naar woningen in regio Utrecht onverminderd groot

bouwbreed

Een groot deel hiervan wordt in een stedelijk karakter gerealiseerd, een ander deel van de woningen moet volgens de raad in groenstedelijk danwel landelijk gebied komen. De vraag naar huizen in de klassieke buitenwijken zal afnemen. De gemeente baseert deze visie mede op onderzoek onder marktpartijen zoals bouwers en �woonconsumenten�. Hieruit blijkt dat het woningaanbod […]

Een groot deel hiervan wordt in een stedelijk karakter gerealiseerd, een ander deel van de woningen moet volgens de raad in groenstedelijk danwel landelijk gebied komen. De vraag naar huizen in de klassieke buitenwijken zal afnemen.

De gemeente baseert deze visie mede op onderzoek onder marktpartijen zoals bouwers en �woonconsumenten�. Hieruit blijkt dat het woningaanbod niet goed aansluit bij de vraag. De bouw van groenstedelijke woningen in Leidsche Rijn leidt volgens het gemeentebestuur wel tot een betere samenhang tussen wat wordt gebouwd en wat de mensen willen.

Tegen 2010 telt Utrecht rond de 135.000 huizen. Daarvan moeten er nog 25.000 worden gebouwd. Maar dan zijn stad en omgeving ook wel bijna vol; alleen in Leidsche Rijn en in Rijnenburg zal nog plek zijn. In Midden Utrecht zal tot 2030 nog behoefte zijn aan 51.000 woningen. Deze kunnen maar voor een deel in de binnenstad worden gebouwd. Voor het grootste deel denkt Utrecht de huizen in de directe omgeving te moeten bouwen. Het bestuur denkt aan de randen van Overvecht, aan Uithof, Lage Weide, de Cartesiusdriehoek en de Merwede Kanaalzone.

Ook de geplande wijk Rijnenburg moet het ruimtegebrek opvangen.

Reageer op dit artikel