nieuws

Vestia bouwt 3000 woningen in Rotterdam

bouwbreed

rotterdam ­ Vestia bouwt in Rotterdam de komende drie jaar 3000 woningen. Dat heeft de grootste woningbouwcorporatie van Nederland afgesproken met wethouder M. Pastors van fysieke infrastructuur en woningbouw. Beide partijen komen met de afspraken tegemoet aan de wens van minister Dekker van Volksgezondheid, Ruimtelijke Ordening en Milieu om een snelle start te maken met […]

rotterdam ­ Vestia bouwt in Rotterdam de komende drie jaar 3000 woningen. Dat heeft de grootste woningbouwcorporatie van Nederland afgesproken met wethouder M. Pastors van fysieke infrastructuur en woningbouw. Beide partijen komen met de afspraken tegemoet aan de wens van minister Dekker van Volksgezondheid, Ruimtelijke Ordening en Milieu om een snelle start te maken met het opknappen van oude wijken.

De afspraken dienen als basis voor de uitwerking van plannen in onder andere de wijken Hoogvliet­Maasranden, Hordijkerveld en Zuidwijk. Vestia wil in het kader van de afspraken participeren in een aantal grote nieuwbouwlocaties. Volgens de afspraken worden tenminste 400 van de nog te bouwen woningen aangepast voor ouderen.

Een groot deel van de nieuwbouw wordt gerealiseerd door de sloop van bestaande, verouderde woningen. Het tempo en het aantal te bouwen woningen wordt daarbij afgestemd op het overleg dat wordt gevoerd met deelgemeenten en bewonersorganisaties. Vestia treedt bij de nieuwbouw en de herstructurering op als integrale gebiedsontwikkelaar.

Reageer op dit artikel