nieuws

Uni­Invest herfinanciert schulden met één lening

bouwbreed

utrecht ­ Vastgoedbelegger Uni­Invest Holding heeft een gestructureerde lening van 1,56 miljard euro gesloten. Hiermee kan de belegger zijn bestaande hypotecaire schulden en de overbruggingsfaciliteit in verband met de aankoop van aandelen Uni­Invest in juli 2002, herfinancieren.

Eén van de grootste financieringstransacties in de Europese vastgoedsector. Zo betitelt HVB Real Estate Investment Banking de deal die zij samen met zusje FGH Bank heeft rondgemaakt. Dankzij de gestructureerde financiering behoefde Uni­Invest met slechts één bank te onderhandelen over deze omvangrijke transactie.

De herfinanciering was nodig door de overname van Uni­Invest door een consortium onder leiding van Lehman Brothers Real Estate Partners, een vastgoedfonds met een vermogen van 1,6 miljard dollar en de Merwede Groep (750 miljoen euro). Die brachten een vriendelijk bod uit van 1,8 miljard euro in contanten voor de aandelen van Uni­Invest. Nadat het bod geslaagd was haalden de beleggers het bedrijf dat sinds 1924 genoteerd was, van de beurs.

Volgens de beoogde baas van de Hypo Real Estate Group Georg Funke sluit deze transactie naadloos aan op de strategie die is gericht op uitbreiding van de activiteiten op de Europese markten en de verdere ontwikkeling van innovatieve producten op het gebied van vastgoedfinanciering.

“Deze deal maakt tevens duidelijk dat we ook in de toekomst in staat zijn tot financiering van de allergrootste transacties”, aldus Funke. Dat dit dan ook nog eens gebeurt op het moment dat zijn onderneming druk is met een herstructurering, doet hem eveneens plezier. Recentelijk werd bekend dat wanneer de herstructurering zover is dat Hypo Real Estate Group losgeweekt is van de moeder HVB, de aandelen FGH Bank overgenomen worden door de Rabobank.

Reageer op dit artikel