nieuws

Tweede project van Van der Leij in Zuid­Afrika

bouwbreed

De plannen vloeien voort uit een eerste bouwproject van Van der Leij in Zuid­Afrika, waar 356 huur­ en 70 koopwoningen zijn gebouwd. Bovendien werden 136 huizen neergezet die door een financiële bijdrage van de Zuid­Afrikaanse regering aan de nieuwe bewoners konden worden gegeven. Het project in East London viel in Zuid­Afrika door de innovatieve aanpak […]

De plannen vloeien voort uit een eerste bouwproject van Van der Leij in Zuid­Afrika, waar 356 huur­ en 70 koopwoningen zijn gebouwd. Bovendien werden 136 huizen neergezet die door een financiële bijdrage van de Zuid­Afrikaanse regering aan de nieuwe bewoners konden worden gegeven.

Het project in East London viel in Zuid­Afrika door de innovatieve aanpak tweemaal in de prijzen.

Evenals bij het eerste project wil Grimmius de nog te bouwen huurhuizen in Pretoria onderbrengen bij een corporatie. In East London is speciaal hiervoor een woningstichting opgericht, maar in Pretoria blijkt dat niet nodig. Daar vestigde de gemeente Delft samen met woningbouwvereniging Duwo vier jaar geleden al een corporatie, die binnenkort negentig woningen in beheer neemt. Als alles volgens plan verloopt worden de huurwoningen bij deze organisatie ondergebracht.

Reageer op dit artikel