nieuws

Tegellijm Nanolight licht en eenvoudig

bouwbreed Premium

De lijm is ontwikkeld op basis van de uit de ruimtevaart bekende nanotechnologie, wat onder andere resulteert in zeer fijne bestanddelen met een gering gewicht. De mortel kan daarom als light worden gekwalificeerd. Andere goede eigenschappen zijn de lange lijmopentijd, goede verwerkbaarheid, hoge uitlevering en snelle verharding. Het product heeft een CE­markering (EN 12004, C2FTE). […]

De lijm is ontwikkeld op basis van de uit de ruimtevaart bekende nanotechnologie, wat onder andere resulteert in zeer fijne bestanddelen met een gering gewicht. De mortel kan daarom als light worden gekwalificeerd.

Andere goede eigenschappen zijn de lange lijmopentijd, goede verwerkbaarheid, hoge uitlevering en snelle verharding. Het product heeft een CE­markering (EN 12004, C2FTE). Volgens Master Builders is het de eerste tegellijm met dit keurmerk.

De cementgebonden poederlijm kan worden gebruikt voor het aanbrengen van tegels en platen, alsmede voor het egaliseren van ondergrond en met een laagdikte van 1 tot 15 millimeter, zowel binnen als buiten, op wand, vloer of plafond. De PCI­Nanolight is geschikt voor toepassing op onder andere cement­dekvloeren, beton, gipskarton, oude tegelvloeren, houten vloeren en pvc bekledingen, dus ook op niet­zuigende ondergronden. Dubbelhardgebakken keramiek, tegels met lage wateropname, porseleinmozaïek, glaskeramiek, baksteentegels, het maakt niet uit, ze kunnen met de mortel worden verlijmd.

Samenstelling

Door het gebruik van een gewichtsreducerende combinatie van zeer fijne deeltjes vulstoffen en bindmiddelen gebaseerd op de nanotechnologie is de mortel een light product. Dankzij de fijne samenstelling is de aanhechting goed en de verwerking eenvoudig. Het mengen vraagt geen kracht en levert geen stof op. De opentijd bedraagt 30 minuten en de verwerkingstijd 90 minuten. De mortel is na vijf uur beloopbaar en voegbaar.

Reageer op dit artikel