nieuws

Provincie haalt streep door bouwplannen

bouwbreed Premium

arnhem ­ De provincie Gelderland keurt het bestemmingsplan voor de Doetinchemse wijk Hamburgerbroek af. Het plan voor 1200 woningen, 30.000 vierkante meter kantoren en 15.000 vierkante meter winkels is economisch niet haalbaar. De gemeente zou zeker elf miljoen euro tekort komen. Hamburgerbroek ligt precies tussen station en et stadscentrum en is een belangrijke plek voor […]

arnhem ­ De provincie Gelderland keurt het bestemmingsplan voor de Doetinchemse wijk Hamburgerbroek af. Het plan voor 1200 woningen, 30.000 vierkante meter kantoren en 15.000 vierkante meter winkels is economisch niet haalbaar. De gemeente zou zeker elf miljoen euro tekort komen.

Hamburgerbroek ligt precies tussen station en et stadscentrum en is een belangrijke plek voor Doetinchem. In het 16 hectare grote gebied liggen bedrijven, waaronder een papierfabriek, die niet zo goed passen in hetgeen de gemeente voor ogen staat. De wijk moet een aantrekkelijk gebied worden als entree van de stad, waar gestapeld wordt gewoond en gewerkt tussen groen.

De tekorten kunnen worden opgelost als Doetinchem het groen schrapt en goedkopere materialen vindt. Gemeente en provincie zijn het erover eens dat dit eigenlijk geen optie is. Het provinciebestuur biedt aan samen met de gemeente en belanghebbende marktpartijen een clubje te formeren dat oplossingen bedenkt.

Reageer op dit artikel