nieuws

Probin breidt uit met twee nieuwe leden

bouwbreed

venray/montfoort ­ De verkoopformule voor leveranciers van ijzerwaren Probin breidt met twee nieuwe leden uit. Vanaf deze week draagt het Zuid­Limburgse Verhaeg Bouw en Techniek de naam Probin Verhaeg Venray. In Montfoort sluit Van Arnhem zich over twee maanden aan bij de samenwerking. Daarmee komt het totaal aantal ijzerhandelaren onder de Probin­vlag op vijftien.

Probin is de ijzerwarenformule voor professionele afnemers van de 76 leden tellende verkooporganisatie Transferro. Onder die naam verzorgt het samenwerkingsverband promotiecampagnes, opleidingen en publicatie van folders en catalogi. Daarnaast kunnen de vaste klanten van de deelnemers bij de Probin­partners artikelen bestellen en wordt het assortiment van de ijzerleveranciers gezamenlijk beheerd.

Volgens formulemanager G. van Veldhuizen van Probin stapt in april een derde bedrijf in. Om welke ijzerleverancier het gaat en waar deze is gevestigd, wil hij niet zeggen. “Daar is het nog iets te vroeg voor”.

Transferro is bijna drie jaar actief met het Probin­label dat in januari 2001 met tien aangesloten winkels begon. Voor de consument is de winkelformule Provak bedacht. De bij de merknamen aangesloten bedrijven blijven als zelfstandige onderneming actief, maar moeten wel lid zijn van de in Vaassen gevestigde inkoopclub.

Reageer op dit artikel