nieuws

Panden Antwerps Eilandje krijgen nieuwe bestemming

bouwbreed

Het gaat om panden in de Montevideowijk op het Eilandje, waar eveneens ingrijpende infrastructuurwerken zullen worden uitgevoerd. Het Gemeentelijk Havenbedrijf wees de oude Montevideomagazijnen toe aan R&S Vastgoed in ruil voor een bedrag van 3 miljoen euro. Ze zullen worden omgevormd tot kantoren en loftappartementen met bijbehorende parkings. De �Shop�, het voormalig aanwervingslokaal voor havenarbeiders, werd […]

Het gaat om panden in de Montevideowijk op het Eilandje, waar eveneens ingrijpende infrastructuurwerken zullen worden uitgevoerd. Het Gemeentelijk Havenbedrijf wees de oude Montevideomagazijnen toe aan R&S Vastgoed in ruil voor een bedrag van 3 miljoen euro. Ze zullen worden omgevormd tot kantoren en loftappartementen met bijbehorende parkings. De �Shop�, het voormalig aanwervingslokaal voor havenarbeiders, werd voor een bedrag van ruim 1,1 miljoen euro verkocht aan de TV (Tijdelijke Vereniging) De Shop, een samenwerkingsverband tussen Eskimmo NV en Horta NV. Eerstgenoemd bedrijf heeft ervaring in het restaureren en opwaarderen van bestaande panden, appartementen en horecazaken. Laatstgenoemd bedrijf is bekend om zijn grand cafés en feestzaken. De Shop moet een ontmoetingscentrum worden dat het Eilandje opnieuw leven inblaast. 

De gronden aan het Kattendijkdok Westkaai gaan voor een bedrag van 12,5 miljoen euro naar Project2 NV. Over de bestemming ervan is nog geen besluit genomen.

De opbrengst van de verkoop van de drie panden wordt gestort in het pensioenfonds van het Gemeentelijk Havenbedrijf.

Reageer op dit artikel