nieuws

Nieuwe overname op Britse woningmarkt verrast niemand

bouwbreed Premium

Door het samengaan van deze bedrijven ontstaat een grote nieuwe speler als concurrent voor de grote woningbouwers Persimmon en Wimpey. De fusie leidt tot 200 ontslagen, vooral op de kantoren die waar mogelijk worden samengevoegd. De directie van Taylor Woodrow denkt dat de acquisitie �een aantrekkelijke mogelijkheid biedt om onze positie aan de top van […]

Door het samengaan van deze bedrijven ontstaat een grote nieuwe speler als concurrent voor de grote woningbouwers Persimmon en Wimpey.

De fusie leidt tot 200 ontslagen, vooral op de kantoren die waar mogelijk worden samengevoegd.

De directie van Taylor Woodrow denkt dat de acquisitie �een aantrekkelijke mogelijkheid biedt om onze positie aan de top van de Britse woningbouwers verder te versterken�.

De bedrijven sluiten geografisch goed op elkaar aan. Na de fusie kan elk van de tien regionale onderdelen van Taylor Woodrow zo�n duizend huizen per jaar opleveren. Bovendien is het nieuwe bedrijf beter in staat te tenderen voor grote projecten op �brownfield� locaties zoals oude industrieterreinen en havens. Gezamenlijk beschikken de bedrijven over 37.082 stukken land met bouwvergunning, waardoor voor ruim 3.5 jaar productie is gegarandeerd.

Algemene bouwmarkt

Taylor Woodrow is in Groot­Brittannië ook in toenemende mate actief op de algemene bouwmarkt en heeft verder een woningbouw­dochterbedrijf in de VS. Het bedrijf presenteerde tegelijkertijd de halfjaarcijfers. In de eerste zes maanden van dit jaar is de omzet met 7 procent gestegen naar bijna 1.5 miljard euro.

De winst voor belastingen ging met 20 procent omhoog naar 180 miljoen. De gemiddelde verkoopprijs van de opgeleverde woningen kwam uit op 260.000 euro.

Reageer op dit artikel