nieuws

Martinuskerk Weert in slechte staat

bouwbreed

weert ­ De Sint Martinuskerk in Weert is dringend toe aan restauratie, maar de benodigde rijkssubsidie van een miljoen euro blijft uit. Een dringend verzoek van de provincie Limburg aan de staatssecretaris om met geld over de brug te komen, is onbeantwoord gebleven. Dat schrijven Gedeputeerde Staten (GS) van Limburg aan de fracties van PvdA […]

weert ­ De Sint Martinuskerk in Weert is dringend toe aan restauratie, maar de benodigde rijkssubsidie van een miljoen euro blijft uit. Een dringend verzoek van de provincie Limburg aan de staatssecretaris om met geld over de brug te komen, is onbeantwoord gebleven. Dat schrijven Gedeputeerde Staten (GS) van Limburg aan de fracties van PvdA en VVD in Provinciale Staten.

Om een eind te maken aan het afbrokkelen van stenen, die een dreiging vormen voor het publiek, moet de toren dringend worden gerestaureerd. Het verval dreigt volgens de stichting Martinus Monument Weert onbeheersbare vormen aan te nemen.

Ook de gewelfschilderingen in de dekenale kerk zijn in gevaar. Het vuil dat zich erop heeft vastgezet moet volgens de stichting zo snel mogelijk worden verwijderd om te voorkomen dat de aantasting onherstelbaar wordt.

De stichting dringt aan op maatregelen waarmee de omgeving van de toren wordt beveiligd. Als er niet op korte termijn iets gebeurt, zullen de kosten van restauratie alleen maar oplopen, vrezen VVD en PvdA.

Reageer op dit artikel