nieuws

Limburg vraagt 5,1 miljoen voor bedrijventerreinen

bouwbreed

De aanvraag heeft betrekking op de regeling Tender Investeringsprogramma�s Provincies (TIPP) van het ministerie van EZ. Voldoende ruimte voor bedrijven is een noodzakelijke voorwaarde voor een goed investeringsklimaat, stelt de provincie. Maar zonder TIPP­geld zijn de projecten niet te realiseren, blijkt na beoordeling van eerdere projecten. Ook nu de TIPP­regeling ten einde loopt, doet verantwoordelijk […]

De aanvraag heeft betrekking op de regeling Tender Investeringsprogramma�s Provincies (TIPP) van het ministerie van EZ. Voldoende ruimte voor bedrijven is een noodzakelijke voorwaarde voor een goed investeringsklimaat, stelt de provincie. Maar zonder TIPP­geld zijn de projecten niet te realiseren, blijkt na beoordeling van eerdere projecten.

Ook nu de TIPP­regeling ten einde loopt, doet verantwoordelijk gedeputeerde M. Eurlings een klemmend beroep op EZ ook in toekomstige regelingen voldoende ruimte te bieden om de ingeslagen weg te kunnen voortzetten. Dit is de laatste en vierde keer dat EZ subsidies uitkeert voor ontwikkeling en herstructurering van bedrijventerreinen.

De gedeputeerde is bang voor centralisatie in het nieuwe Financieel Instrumentarium Bedrijventerreinen dat in de maak is. “Voor de provincies is zo goed als geen rol weggelegd. Ik verzet mij tegen de centrale regie die het Rijk wil overnemen rond bedrijventerreinen.”

Reageer op dit artikel