nieuws

In noorden Noord-Holland 65.000 woningen erbij

bouwbreed Premium

Noordwest 8 bespreekt met dertig gemeenten en betrokken organisaties op de conferentie de gebiedsvisie tot 2030. Het streven is een verbetering van de leefomgeving voor de 600.000 inwoners en een actieve inbreng in het beleid van hogere overheden. Een onderdeel van de visie is de bereikbaarheid, zowel binnen als buiten het netwerk. In de regio […]

Noordwest 8 bespreekt met dertig gemeenten en betrokken organisaties op de conferentie de gebiedsvisie tot 2030. Het streven is een verbetering van de leefomgeving voor de 600.000 inwoners en een actieve inbreng in het beleid van hogere overheden.

Een onderdeel van de visie is de bereikbaarheid, zowel binnen als buiten het netwerk. In de regio verdient de N9 Alkmaar-Stolpen opwaardering. Andere plannen, zoals de aansluiting van Den Helder op de A7 behoeven nadere uitwerking. De aanleg van de Tweede Coentunnel en het doortrekken van de A8 naar de A9 (tussen Zaandam en Beverwijk) moeten de regio een betere aansluiting geven op de rest van Nederland. Een ander voorstel is de uitbreiding van de Noord-Zuidlijn naar het noorden als �Rondje Groene Long�.

De visie is enkele weken geleden naar de gemeentebesturen gestuurd. Inmiddels heeft de organisatie van de conferentie 25 reacties binnen, waaronder enkele negatieve. Maandag volgt de bespreking van de visie en de reacties waarna de organisatie deze voor januari verwerkt in de definitieve visie.

Reageer op dit artikel