nieuws

Grijper licht en robuust met deltaboxframe

bouwbreed

De grijper kan met het compacte en lange frame zwaarder worden belast zonder dat de dikte van de rompplaat toeneemt. De fabrikant toonde op de afgelopen Matexpo de uitvoering DR­G­14­DN. Demarec voert het deltaboxjuk van de grijper uit met breed gelagerde scharnierpunten met een stofafdichting en overgedimensioneerde pennen en lagerbussen. Geperforeerde rompplaten vormen de schalen. […]

De grijper kan met het compacte en lange frame zwaarder worden belast zonder dat de dikte van de rompplaat toeneemt. De fabrikant toonde op de afgelopen Matexpo de uitvoering DR­G­14­DN.

Demarec voert het deltaboxjuk van de grijper uit met breed gelagerde scharnierpunten met een stofafdichting en overgedimensioneerde pennen en lagerbussen. Geperforeerde rompplaten vormen de schalen. Deze constructie geeft de schalen extra torsiestijfheid en voorkomt verklemming van materialen in de schalen. Tevens verbetert het zicht tijdens het werk.

De fabrikant voorziet de grijper van driemaal omkeerbare en gedeelde onderschroefmessen uit extra dik HB500­staal. Uit hetzelfde materiaal zijn de verzwaarde zijschotten gemaakt.

Vasthoudventiel

Eén cilinder met een grote diameter en einddemping opent en sluit de schalen. Standaard monteert de fabrikant een vasthoudventiel in het open/dicht­circuit van de DR­G­14 DN. Die maakt bijvoorbeeld het oppakken en leggen van rijplaten veiliger. Het ventiel voorkomt ook onnodige opwarming van de olie en houdt snelheid in de machine. De hydraulische afdichtingen weerstaan biologische oliën.

Demarec noemt de draaimotor extra hoog belastbaar en rust die uit met shockventielen. De draaikrans kan worden vergrendeld terwijl beugels de slangen beschermen. Met een standaard kopplaat heef de grijper een eigen gewicht van 820/850 kilo en een inhoud van 340 liter. De sluitkracht bedraagt 43 kilonewton. De DR­G­14 DN is bedoeld voor machines van 8 tot 15 ton.

Reageer op dit artikel