nieuws

Gelderland eist beloofd geld op

bouwbreed Premium

arnhem ­ De provincie Gelderland wil dat het Rijk afspraken, die soms al meer dan vijf jaar geleden zijn gemaakt, nakomt. Beloofd geld moet nu eindelijk worden uitgekeerd. Ook moet het kabinet in bezuinigingsplannen niet terugkomen op toezeggingen die gedaan zijn aan het platteland. Dat is de strekking van een brief die Gedeputeerde Staten (GS) […]

arnhem ­ De provincie Gelderland wil dat het Rijk afspraken, die soms al meer dan vijf jaar geleden zijn gemaakt, nakomt. Beloofd geld moet nu eindelijk worden uitgekeerd. Ook moet het kabinet in bezuinigingsplannen niet terugkomen op toezeggingen die gedaan zijn aan het platteland.

Dat is de strekking van een brief die Gedeputeerde Staten (GS) van Gelderland afgelopen week verzonden aan de fractievoorzitters van de Tweede Kamer. In het verleden hebben kamerleden Gelderland verweten onzichtbaar te zijn in Den Haag. Daardoor is de grootste provincie van het land de afgelopen jaren regelmatig overgeslagen bij de verdeling van beschikbare gelden.

GS zette in de brief alle lopende afspraken met het Rijk op een rijtje gezet. Zo heeft het kabinet toegezegd 700 miljoen euro bij te dragen aan de reconstructie van het platteland. Het maatschappelijk draagvlak daarvoor is nu groot, maar het geld is er nog steeds niet.”

Reageer op dit artikel