nieuws

Etiket houdt foutloos inventaris bij

bouwbreed

den haag ­ Eigenlijk zijn de �automatische etiketten� van het Fraunhofer­Institut für Mikroelektronische Schaltungen und Systeme en het Institut für Materialfluss und Logistik bedoeld voor de textielbranche. De etiketten geven met behulp van radiofrequente technieken aan via welk magazijn een kledingstuk in welke winkel terecht komt. Beide instituten gaan ervan uit dat met deze techniek […]

den haag ­ Eigenlijk zijn de �automatische etiketten� van het Fraunhofer­Institut für Mikroelektronische Schaltungen und Systeme en het Institut für Materialfluss und Logistik bedoeld voor de textielbranche. De etiketten geven met behulp van radiofrequente technieken aan via welk magazijn een kledingstuk in welke winkel terecht komt.

Beide instituten gaan ervan uit dat met deze techniek ook voor andere bedrijfstakken minder tijd verloren gaat met inventarisaties. In het etiket zit een chip met alle benodigde gegevens over het kledingstuk en een antenne. Detectiepoorten aan de in­ en uitgang van bijvoorbeeld een magazijn en handdetectoren lezen deze gegevens automatisch af.

Het systeem houdt op die manier snel en foutloos de inventaris bij.

Reageer op dit artikel