nieuws

Discopand maakt plaats voor woningen

bouwbreed Premium

hengelo ­ Eindelijk is de kogel door de kerk. De exploitant heeft zijn enorme dancing Groothuis in het Overijsselse Hengelo verkocht aan de projectontwikkelaars Wilvasto uit Borne en KMA uit Delden. Beide ontwikkelaars laten het bouwkundig instabiele pand slopen en willen op een gebied van 14.000 vierkante meter circa honderd appartementen, grondgebonden woningen en winkels […]

hengelo ­ Eindelijk is de kogel door de kerk. De exploitant heeft zijn enorme dancing Groothuis in het Overijsselse Hengelo verkocht aan de projectontwikkelaars Wilvasto uit Borne en KMA uit Delden.

Beide ontwikkelaars laten het bouwkundig instabiele pand slopen en willen op een gebied van 14.000 vierkante meter circa honderd appartementen, grondgebonden woningen en winkels bouwen.

Dancing Groothuis was al drie jaar op last van de gemeente dicht. De inspectie Bouw­ en Woningtoezicht en de brandweer constateerden instortingsgevaar vanwege een ondeugdelijke staalconstructie.

Nadat de exploitant op eigen houtje enkele verbouwingen had gepleegd, was het staal op enkele plaatsen ernstig vervormd geraakt. Ook de ondersteuning van de dakkap deugde niet volgens de gemeente.

Tot een renovatieplan of verplaatsing van het ondeugdelijke discopand is het in die drie jaar tijd niet meer gekomen.

Reageer op dit artikel