nieuws

AM in zee met bierbrouwer

bouwbreed Premium

breda ­ Bierbrouwer Interbrew neemt met projectontwikkelaar AM Wonen in Breda 10 hectare industrieterrein op de schop. Overeengekomen is om in overleg met de gemeente een herontwikkelingsplan te ontwikkelen voor de locatie aan de Ceresstraat, Oranjesingel, Huygensstraat en de Liniestraat. Interbrew staakt ter plaatse uiterlijk juli volgend jaar zijn productie, waarna de ontmanteling van de […]

breda ­ Bierbrouwer Interbrew neemt met projectontwikkelaar AM Wonen in Breda 10 hectare industrieterrein op de schop. Overeengekomen is om in overleg met de gemeente een herontwikkelingsplan te ontwikkelen voor de locatie aan de Ceresstraat, Oranjesingel, Huygensstraat en de Liniestraat.

Interbrew staakt ter plaatse uiterlijk juli volgend jaar zijn productie, waarna de ontmanteling van de fabrieksgebouwen kan beginnen. Het nieuwe hoofdkantoor en de monumentale oude hoofdvestiging blijven gespaard. De bierbrouwer is van plan de terreinen na de vaststelling van het ontwikkelingsplan aan AM Wonen te verkopen. Interbrew heeft met merken als Dommelsch, Hertog Jan en Oranjeboom 16 procent van de Nederlandse biermarkt in handen.

Reageer op dit artikel