nieuws

Wellicht nieuwe Kuip en Ahoy’ in Waalhaven

bouwbreed

rotterdam ­ De gemeente Rotterdam laat onderzoeken of op termijn een nieuw Feyenoordstadion en een nieuw sportpaleis Ahoy’ kunnen worden gebouwd in het Waal­ en Eemhavengebied.

De recent opgerichte Ontwikkelingsmaatschappij Stadshavens onderzoekt of deze oude industrieterreinen nieuwe functies kunnen krijgen voor wonen, werken en recreëren. “Voor alle duidelijkheid: dan hebben we het over een gebied dat over vijftien, twintig jaar opnieuw wordt ingericht”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Delen van het Waal­ en Eemhavengebied komen vrij als de tweede Maasvlakte een feit is. “Verplaatsing van de Kuip en Ahoy’ is nu nog niet meer dan een gedachtegang. We praten over een lange, lange, lange termijn”, benadrukt de woordvoerder.

Reageer op dit artikel