nieuws

Verdiepte hijsogen halveren montagetijd

bouwbreed

son ­ Holle vloerplaten hijsen aan hijsogen in plaats van aan klemmen scheelt de helft in montagetijd. Dat is gebleken op een aantal werken in Nederland waar de inmiddels Europees gepatenteerde hijsogen door Betonson BV uit Son in de platen zijn aangebracht.

Per jaar wordt in Nederland een oppervlak van 6.000.000 vierkante meter geprefabriceerde holle vloerplaten, ook bekend als kanaalplaatvloeren, gemonteerd.

Tot nu toe worden deze vloerplaten door middel van hijsklemmen en ­sleutels gemonteerd. Bij montage met behulp van hijsklemmen moet op de bouwplaats een aantal handelingen worden verricht. Om het overstek van de prefabplaat te beperken moeten de klembekken aan de evenaar op de goede plaats worden gesteld. Ook moet een extra klemborging worden ingeschakeld en er moeten veiligheidskettingen worden aangebracht. Pasplaten kunnen niet worden gemonteerd met de klem. Daarvoor worden hijssleutels gebruikt waarbij de hijssleutelsparingen naderhand weer dichtgezet moeten worden.

Pilotproject

Reageer op dit artikel