nieuws

Van der Spek Vianen verliest importeurschap Hamm

bouwbreed

den haag ­ Van der Spek Vianen, leverancier van bouw­ en grondverzetmachines van diverse merken, raakt het importeurschap van Hamm kwijt. Deze fabrikant van walsen en verdichtingsmachines maakt onderdeel uit van de Wirtgen­groep, waartoe ook Vögele (asfaltafwerkingsmachines) en Wirtgen (fresen) behoren. Wirtgen voegt alle verkoopactiviteiten van producten uit de Wirtgen­groep in eigen verkoopkantoren samen, ook in Nederland. Het Nederlandse kantoor staat in Giessen.

Per 1 september komt daardoor een einde aan de samenwerking van veertig jaar tussen Hamm en Van der Spek Vianen.

Afgesproken is wel dat Van der Spek de service­ en reparatieactiviteiten voortzet, zodat de lopende onderhoudsverplichtingen kunnen worden nagekomen.

Van der Spek Vianen, die onder meer veel dumptrucks van Bell, graafmachines van Kobelco, overslagkranen van Fuchs, wielladers van Kawasaki en torenkranen van Liebherr levert, gaat vanaf 1 september starten met de levering van walsen van Dynapac.

Reageer op dit artikel