nieuws

Stapje voor stapje water in Ringvaart

bouwbreed Premium

wilnis ­ Beton­ en waterbouwbedrijf Vobi is gisteren begonnen met het plaatsen van de damwanden in de Ringvaart in Wilnis. Om instortingsgevaar te voorkomen is aan de oostkant van de dijk zand gestort en een toevoerweg aangelegd. Pas na het plaatsen van een damwand kan worden begonnen met het terugbrengen van het water.

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft Vobi een complete rijbaan met platen aangelegd om zwaar materieel naar de gammele dijkrand aan de oostkant van de Ringvaart te brengen. Het bedrijf uit Vinkeveen werkt samen met de bedrijven Jan van Schie, Turkenburg en Pouw. Woensdagochtend reden vrachtwagens af en aan met ladingen zand. Directeur R. de Rijk van Vobi verwacht dat er aan het einde van deze week zo’n 1500 tot 1600 kuub zand is gestort.

De werkzaamheden langs de oostkant van de dijk zijn lang niet zonder gevaar. Er zitten scheuren in de grond, er ligt nog een stuk dijk los en op verschillende plekken is de weg verzakt. De Rijk legt uit dat zijn werknemers van achter naar voren werken om wegzakken te voorkomen. De heiwerkzaamheden, die nodig zijn voor het plaatsten van de damwanden, vereisen ook de nodige aandacht. Het blijft spannend of de extra dam en zandlaag genoeg zijn om het zware materieel te dragen. Bij het heien is gekozen voor een triltechniek omdat dit de minst zware trillingen met zich meebrengt. Tijdens de heiwerkzaamheden konden de mensen gewoon in de huizen blijven.

Onaangeroerd

Reageer op dit artikel