nieuws

Praktijkproef meet waarde informatief Woningprofiel

bouwbreed

den haag ­ Een praktijkproef moet het ministerie van VROM de zin en meerwaarde van het zogeheten Woningprofiel duidelijk maken. In dit profiel legt de eigenaar de bouwtechnisch staat en de kwaliteit van zijn pand(en) vast. De (gemeentelijke) overheid en de eigenaar kunnen daar volgens het ministerie hun voordeel mee doen.

Het Woningprofiel leert de eigenaar hoe zijn bezit er bouwtechnisch bij staat en vertelt eigenaren of huurders wat ze voor hun geld krijgen. Door het profiel kunnen mogelijk enkele voorschriften uit het Bouwbesluit worden geschrapt. De proef moet nagaan hoe en tegen welke kosten het Woningprofiel in de praktijk uitpakt. Dat gebeurt onder meer met een onafhankelijke keuring: verschillende bureaus keuren een aantal woningen volgens hun eigen methode.

Op deze manier ontstaat een goed en vergelijkbaar beeld van de diversiteit, kwaliteit en kosten van de keuringen voor het profiel. Met de resultaten worden eventuele tekortkomingen gcorrigeerd. Keuringsbureaus die interesse hebben voor deze praktijkproef kunnen zich voor 1 september aanmelden via bouwkwaliteit@minvrom.nl.

Reageer op dit artikel