nieuws

Nieuwbouw chalets Wagenborgen akkoord

bouwbreed

WAGENBORGEN ­ De bouw van het omstreden recreatiepark Klein Finland bij Wagenborgen met 55 chalets langs het Hondhalstermeer is alsnog goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Groningen. Initiatiefnemer W. Over moet nu de rechtbank in spoedzitting zover zien te krijgen dat de huidige bouwstop wordt opgeheven. In het gunstigste geval kan de nieuwbouw in september van start gaan.

Over is al drie jaar tevergeefs in de weer met de nieuwbouwplannen langs het meer. Door afhakende investeerders, bezwaren van de gemeente Delfzijl, strenge provinciale regels en vooral protesten van de Milieufederatie werd de bouw al diverse keren vertraagd. Over kan dezer dagen een brief van de provincie Groningen tegemoet zien, waarin staat dat Gedeputeerde Staten het bestaande bestemmingsplan zodanig hebben gewijzigd dat nieuwbouw is toegestaan.

Reageer op dit artikel