nieuws

Maastricht Aachen Airport wil opslag kerosine bovengronds

bouwbreed

den haag ­ Met de bouw van twee bovengrondse brandstofdepots wil Maastricht Aachen Airport (MAA) de opslagcapaciteit vergroten. De tanks ter vervanging van de huidige ondergrondse kerosineopslag komen in een vloeistofdicht bassin te staan en zullen door aarden wallen en beplanting aan het zicht worden onttrokken.

B en W van Beek wil medewerking verlenen aan een bestemmingsplanwijziging om de gewenste uitbreiding te realiseren. Het gaat om de bouw van twee nieuwe vloeistofdichte depots met elk een capaciteit van 1500 kubieke meter. De twee opslagtanks moeten het huidige ondergrondse brandstofdepot vervangen dat maximaal 305 kubieke meter kan herbergen.

“We willen een groter brandstofdepot dat aantakt op de Nato­pijplijn die onder het terrein van de luchthaven ligt en waar ook kerosine doorheen stroomt”, licht woordvoerder Becx van de luchthaven de plannen toe. Hij spreekt van een “betere, alternatieve voorziening”.

Locatieonderzoek

Reageer op dit artikel